Tapetti on helppo asentaa, löydät alta kuvalliset asennusohjeet PDF-tiedostona. Kiinnitysliima tulee olla Non-Woven-tapetille soveltuva. Suosittelemme Casco WallPro kiinnitysliimaa, voit tutustua tuotteeseen valmistajan sivulla. Kiinnitysliiman löydät kaikista hyvin varustelluista rautakaupoista.

Kuvatapetin asennusohje: lataa tästä asennusohje PDF-dokumenttina

Esivalmistelut
asennuspinnan tulee olla tasainen ja puhdas

Vanha maali ja tapetti tulee poistaa ennen uuden kuvatapetin asentamista. Katso ohjeet vanhat tapetin poistamiseen tästä. Asennuspinta tulee myös pestä ja mahdolliset epätasaisuudet/kolot tasoittaa. Älä kiinnitä uutta kuvatapettia vastapestyyn kosteaan seinään vaan anna seinän kuivua pesun jälkeen. Huokoisille asennuspinnoille suosittelemme pohjamaalausta tai pinnan pohjustamista liimalla. Suosittelemme pohjan maalausta mikäli asennuspinnassa on voimakkaita värejä. Voimakkaat värit voivat kuultaa tapetin läpi.

Tarvittavia työvälineitä

 • tela ja liisteriastia
 • ämpäri
 • pensseli
 • mittanauha
 • lyijylanka/vatupassi
 • linjari
 • pehmeä sieni tai rätti
 • kynä
 • tapettiveitsi
 • lasta tai tapettiharja

 • Non-woven tapetille
 tarkoitettu kiinnitysliima

Tapetointi

Kuvatapetin asennus 1: Tarkista kuvatapetti

1. Tarkista kuvatapetti

Tarkista ennen kiinnityksen aloittamista, että kaikki vuodat ovat mukana ja ettei tuote ole viallinen tai vahingoittunut. Leikkaa vuodat leikkuumerkkien mukaisesti. Kaikki vuodat on numeroitu siinä 
järjestyksessä kun ne tulee kiinnittää. Vuotien 
kiinnitys tapahtuu aina vasemmalta oikealle.

Kuvatapetin asennus 2: Varmista suora kiinnitys

2. Varmista suora kiinnitys

Piirrä hennot vuodan levyiset (570 mm) merkkiviivat seinään vatupassia apuna käyttäen. Etenkin 
ensimmäinen tapettivuota on tärkeää kiinnittää suoraan.

Kuvatapetin asennus 3: Levitä liima suoraan asennuspinnalle

3. Levitä liima suoraan asennuspinnalle

Levitä liimaa etukäteen tarkasti asennuspinnalle vuodan levyiselle alueelle. Käytä levittämiseen maalitelaa ja pensseliä. Liimattomat kohdat voivat tehdä tapettiin ilmakuplia.

Kuvatapetin asennus 4: Kiinnitys

4. Kiinnitys

Vie vuota seinälle ja kiinnitä ensin vuodan yläosa. Varmista vuodan suoruus ennen kuin vapautat ja kiinnität alaosan. Vuodat tulee kiinnittää reunat vastakkain, ne eivät saa kuitenkaan mennä päällekkäin. Jotta vuotien saumakohdista tulisi mahdollisimman siistit huolehdi, että liimaa on tasaisesti sauman alueella. Liiman joutumista tapetin etupuolelle tulee välttää, sillä kuiva liima saattaa näkyä tapetissa. Poista tapetin etupuolelle joutunut liima välittömästi märällä sienellä.

Kuvatapetin asennus 5: Silitä vuodat

5. Silitä vuodat

Silitä vuodat tapettilastalla aloittaen keskeltä ja etene reunoja kohti.

Kuvatapetin asennus 6: Lopuksi

6. Lopuksi

Leikkaa yli jäänyt tapetti terävällä veitsellä linjaria apuna käyttäen. Anna tapetin kuivua vuorokausi. Tämän jälkeen voit nauttia huoneesi uudesta ilmeestä!