Vanhan tapetin poisto uuden tieltä on yleensä eniten aikaa vievä työvaihe. Se kuitenkin kannattaa, mikäli haluaa saavuttaa parhaan lopputuloksen. Tapetin poistotavat vaihtelevat sen mukaan, millaisesta tapetista on kyse ja millaisella liisterillä tapetti on kiinnitetty. Vesiliukoisella liisterillä kiinnitetty tapetti on helpompi poistaa kuin muoviliisterillä kiinnitetty.

Paperitapetti

Perinteinen paperitapetti, joka läpäisee vettä, on usein mahdollista poistaa vedellä tai laimealla liisteri-seoksella. Aloita kostuttamalla vaikka yhden vuodan alaosa – anna veden vaikuttaa noin 10 minuuttia ja aloita irrotus lastaa apuna käyttäen.

Vinyylitapetti

Vinyylitapettien pinnassa on usein pintakalvo, jonka saa irrotettua kuivana vuodan nurkista vetämällä. Seinälle jää tapetin pohjapaperi, jonka poisto tapahtuu samalla tavalla kuin paperitapetin poisto. Mikäli pintakalvo ei tahdo irrota voi tapetin pinnan rei’ittää ja kostuttaa liisteri-seoksella.

Lasikuitutapetti

Lasikuitutapetin poisto on erittäin työlästä, sillä se on usein kiinnitetty vahvalla liisterillä. Helpoin tapa on usein ylitasoitus, joka tarkoittaa lasikuitutapetin peittämistä joko tasoitetapetilla tai seinätasoitteella. Toinen varma vaihtoehto on levyttää tapetoitava seinä.

Apuvälineitä tapetin poistoon

Avuksi tapetin poistoon löytyy myös erilaisia tapetinpoistoaineita, jotka levitetään tapetin päälle. Lisäksi hankalissa tapauksissa (lasikuitutapetti, vahvalla muoviliimalla kiinnitetty tapetti) avuksi kannattaa ottaa tapetinirrotuskone, joka toimii hieman samaan tapaan kuin höyrypuhdistin.