Trendikäs 2021 osa 1

Trendikäs 2021 osa 1

Osa 1 2021-luvun tulevista trendeistä. Mikä on suunnittelijoiden mielestä in ja mikä out?

Amerikan Interior-lehden mukaan sisustussuunnittelijat ovat ennustaneet tämän vuoden tulevat trendit ja muodista poistuvat elementit. Sisustussuunnittelijat ovat pohtineet yhdessä ja tehneet päätöksiä mikä on "in" ja mikä "out". Jokaisella luovalla ihmisellä on oma visionsa siitä mikä on muodissa ja mikä ei. Interior-lehden julkaisu oli koottu amerikkailaisille sisustussuunnittelijoille suunnatun kyselyn tulosten perusteella.

Ensimmäisenä listattiin että värikkäät ja kuviorikkaat "mummomaiset" tapetit tulevat uudelleen muotiin ja työntää tieltään pois "Shiplap" - vaakasuuuntaiset lautaseinät. Nämä tapetit useimmin sisältävät runsasta itseään toistavaa kuviota, aivan kuin sinun mummmosi ruusutapetitkin. Itseään toistava kuvio on siitä hyvä että siitä saa tehtyä juuri sen kokoisen kuin tarvitsee. Meidänkin tapettivalikoimaan on lisätty paljon kuvioita ja yksityiskohtaisia tapetteja. Ne pääset tutkimaan tästä.

Toisena vahvana uutena sisustustyylinä tulee olemaan luonnonläheiset värit sekä aito puu ja rauta. Sisustussuunnittelijat kertovat Interior-lehdessä että pandemiasta johtuen ihmiset joutuvat viettämään enemmän aikaa kotona ja osa kaipaa työpaikan kolkkoa teollisuushallin- tyylistä oloa kotiinkin ja tämä on muovannut sisustustyylin jota ammattilaiset kutsuvat nimellä "Industrial design". Tämän sisustustyylin perusteita on esimerkiksi betoniseinät tai rapatut seinät (tai näitä jäljittelevä tapetti) sekä tummaa puuta ja rautaa sisältävät huonekalut. Valkoinen ja vaalea puu ovat sisustussuunittelijoiden mielestä "out" 2021. Meidän tapettivalikoimasta löytyy Industrial designin mukaisia tapetteja ja meidän Painted & Patterned -kokoelmasta löydät molemmat yllä mainitut trendit. Pääset katsomaan niitä tästä.

Toinen trendi jonka pandemia on aiheuttanut on loma-inspiraatio sisustus. Tämä tarkoittaa sisustustyyliä jossa esimerkiksi oma olohuone sisustetaan vaikka Hawaii- tyylisesti. Tämä ei tietenkään tarkoita että pitäisi alkaa lapioimaan hiekkaa olohuoneeseen vaikka siitä perheen pienimmät saattaisikin tykätä, vaan sitä että huonekalut tai huonekasvit valitaan sen mukaisesti mikä sopisi parhaiten inspiraation lähteeseen.

Viimisimpänä muttei vähäisempänä mukaan mahtuu katseenkiinnittäjät. Suunnittelijoiden mukaan yksiväriset aksenttiseinät tulee olemaan "out", mutta ne korvaa niin sanotut katseenkiinnittäjät eli "statement"-seinät. Katseenkiinnittäjät vaihtelevat suurista taideteoksista koko seinän peittäviin taideteoksiin. Mekin olemme tästä syystä lisänneet muutaman katseenkiinnittäjät valikoimaamme ja nekin löydät Painted & Patterned -kokoelmasta. 

 

Terkuin, L